Consultatii / Comenzi: 0740.082.543

MARIMI&FORME RAME

Daca aveti  prescriptie de dioptrii in  care nu este precizata distanta pupilara va ajutam sa o masurati singuri. Distanta pupilara (DP) reprezinta distanta de la centrul pupilei unui ochi la centrul pupilei celuilalt ochi.                                  

DP este necesara la montajul lentilelor in rama de ochelari  astfel incat punand ochelarii la ochi,  centrul optic al fiecarei lentile montate in rama sa fie pe directia cu  centrele celor doua  pupile. Majoritatea adultilor au DP cu valori cuprinse intre 55 si 65 mm iar la copii intre 42 si 54.

Poti ruga pe cineva  care sa te ajute   sau poti sa iti masori singur DP in fata oglinzii. Masurarea se poate face pozitionandu-va la  20-30 cm in fata oglinzii puneti rigla orizontal deasupra sau sub ochi cu gradatia de zero la centrul pupilei unui ochi inchizand celalalt ochi.  Apoi fara sa se miste capul sau rigla  se inchide ochiul din dreptul  gradatiei  zero si citesti valoarea gradatiei din dreptul centrului pupilei celuilalt ochi.Repetati masuratoarea de 2-3 ori pentru exactitate. Valoarea pe care o citesti reprezinta DP masurata in milimetri  pentru vederea la distanta. Daca vreti DP pentru vederea de aproape scazi 3mm din valoarea masurata pentru vederea la distanta.

             

ALEGERE MARIME RAMA 
Marimea ramei se poate identifica in functie de situatie :
1) sunteti purtator de ochelari, cititi de pe bratul  sau puntea nazala  a ramei purtate de dumneavoastra.Identificati cele 3  marimi :
- lungimea lentilei (a)
- puntea nazala (b) 
- lungimea bratului (c)
exemplificate in imaginile de mai jos.2) sunteti purtator de ochelari dar  nu se pot citi marimile a,b,c de pe rama purtata, in aceasta situatie trebuie sa masurati latimea ramei (d)              si introduceti valoarea obtinuta in filtrul de cautare rame. Latimea ramei se masoara de la o extremitate la cealalta a ramei.

3) nu sunteti purtator de ochelari, vreti sa  achizitionati  prima pereche de ochelari, va recomandam sa lasati placerea achizitiei online dupa ce va consultati cu personalul dintr-o optica medicala impreuna cu care stabiliti rama care vi se potriveste apoi  va notati datele de pe rama recomandata (neaparat sa contina marimile a,b si c) si apoi introdceti aceste date in pagina Rame de ochelari  in filtrul de cautare rame setiunea Marimi rame

Latimea ramei (d) este o marime care nu este mentionata pe rama dar este foarte importanta.
Inaltimea lentilei (e) este bine de stiut deoarece pentru lentile progresive sau bifocale trebuie ca inaltimea lentilei sa fie de minim 29 mm.
Latimea ramei trebuie aleasa incat sa nu fie mai mare decat latimea capului iar bratele ochelarului pus la ochi  sa nu faca presiune in zona tamplelor.
Pentru alegerea corecta a marimii ramei utilizati filtrul cautare rame sectiunea MARIMI RAME
Rama de ochelari este aleasa corect daca:

  • - ochiul este pozitionat cat mai central fatza de marginile laterale ale lentilei
  • - ochiul sa fie pozitionat aproximativ la 10mm sub marginea de sus a lentilei

 

ALEGEREA RAMEI POTRIVITE CU FORMA FETEI

Fata ovala – este fata cea mai bine proportionate si conturata pentru care se potriveste orice forma de ochelari.

Fata rotunda – fruntea si barbia sunt rotunde, pometii slab conturati.Fata are aproximativ aceeasi latime si inaltime.

Fata dreptunghiulara – fata este mai mult lunga decat lata, fruntea este aproximativ egala cu latimea maxilarului iar barbia tinde spre o forma patrata.

Fata triunghi cu baza sus (inima) – fata este mai lata in zona tamplelor si in zona fruntii si se ingustindu-se in partea de jos catre o barbie mica uneori ascutita. 

Fata triunghi – linia maxilarului este cea mai lata parte a fetei, tamplele si pometii fiind mai inguste fiind zone vizibil mai inguste decat zona maxilarului.

 

Afla despre primul despre cele mai noi produse